Avlivning 1500kr
Avlivning i hemmet 2100kr
Transport till krematorie 750kr
Blodprovstagning (grundavgift tillkommer) 500kr
Besiktning 1000kr
Besiktning, vaccination, ID-märkning (kull, > 2 djur) 1200kr
Enkelt besök (t.ex. inför förskrivning) 500kr
Grundavgift 750kr
ID- märkning 500kr
Kastration, hankatt 900kr
Kastration, honkatt 1600kr
Paketpris: kastration hankatt, ID-märkning och vaccination 1300kr
Paketpris: kastration honkatt, ID-märkning och vaccination 1900kr
Pass 800kr
Pass + rabiesvaccination 1200kr
Receptförskrivning vid besök 0kr
Receptförskrivning (t.ex. förnyelse av recept) 200kr
Tovklippning (helklippning) 1500kr-2000kr
Vaccination 600kr
Rabiesvaccin 700kr
Återbesök 500kr
Besök avbokade senare än 24h innan avtalad besökstid debiteras med 600kr/bokad timme, dock minst 300kr!
Om besöket innefattar reseavgift debiteras denna i sin helhet vid besök avbokade senare än 24h innan.
Det är svårt att få tiden att räcka till och det är inte alltid som sidan är uppdaterad, hör av er för exakt prisuppgift.
Information Kastrering Hona:
Den huvudsakliga nackdelen med kastration är viktökning, det är viktigt att kontrollera matintaget och vikt hos katten, bra foder anpassat för kastrerade katter. Fetma ger, precis som hos människor, häsloproblem av olika slag.
Föredelar med att kastrera sin honkatt är förutom oönskade kattungar och stressen för hononan med många kullar år efter år, att utesluta risken för sjukdomar, tumörer, inflammation på livmoder och äggstockar. Det är ett rutiningrepp som betyder att veterinären tar bort livmoder, äggledare och äggstockar och därefter syr igenom buken i 3 lager resorberbar tråd, vilket innebär att man inte behöver plocka bort några stygn. Komplikationsrisken är i regel liten, men man ska ha i åtanke att det alltid förekommer en liten risk både med narkos och ev. blödningar, infektioner etc, som vid alla ingrepp. Hos oss kastreras honkatter från 6 månaders ålder. Honkatten ska ha varit inne och inte vara dräktig. Hon ska väga över 2kg och inte ha ungar som diar (inga lakterande juver alls då detta medför ökad risk för katten i olika avseenden). För att minska risken för att katten kräks vid lugnande/narkos ska katten vara utan mat från midnatt kvällen innan operation. Vatten är ok. Vid ankomst undersöks katten för att bedöma om hon är i god form för sövning och operation. Operationen genomförs i narkos och med smärtlindring och därefter ges en "uppvaksspruta" och din katt får vakna lugnt nedbäddad i sin bur. När katten är vaken får hon komma hem. Räkna med två timmar. Då jag är en liten mottagning och ensam anställd så kan ni inte räkna med att lämna katten här under hela dagen då jag kan behöva komma att åka iväg på hembesök efter Er bokade tid.
Muntliga och skriftliga hemgångsråd (per mail) bör följas strikt för optimal läkning. Ge medföljande (eller receptförskriven) medicin direkt i munnen en gång dagligen i 5 dagar med start dagen efter operationen. Doseras efter vikt. Inomhus med krage eller body gäller kommande ca 2 v. Detta för att inte riskera att katten slickar upp såret som då, förutom att bli infekterat, kan gå upp och ge en direkt öppning rakt in i buken. Daglig kontroll av såret. Titta på såret första dagen så att ni har en referens för hur det ska se ut. Det ska läka utan svullnad, rodnad, blödning. Hör av er om frågor eller om oro för läkning.
läkningskontroll. Efter kastrationen kan katten vara lite trött och vinglig. Lugn och ro och gärna extra värme/filt. Mat och vatten när helt vaken, första portionerna ska vara små.
Information Kastrering Hane:
Den huvudsakliga nackdelen med kastration är viktökning, det är viktigt att kontrollera matintaget och vikt hos katten, bra foder anpassat för kastrerade katter. Fetma ger, precis som hos människor, häsloproblem av olika slag. Vid kastrering försvinner hankattens sexualdrift; en kastrerad hane blir oftast lugnare, håller sig mer hemma mer och hamnar inte i slagsmål lika frekvent. Du slipper också en katt som ”duschar” urin både inne och ute för att markera revir. Dessutom slipper du bidra till oönskade kattungar.
Från 6 månaders ålder. Ett relativ enkelt ingrepp där testiklarna tas bort genom 2 snitt i pungen, efter att blodkärl och sädesledare knutits av. Katten ska väga över 2kg. För att minska risken för att katten kräks vid lugnande/narkos ska katten vara utan mat från midnatt kvällen innan operation. Vatten är ok. Vid ankomst undersöks katten för att bedöma om han är i god form inför operation. Kastrering av hankatt är ett relativt enkelt ingrepp. Det innebär att testiklarna opereras bort via två små snitt i pungen, antingen efter lungnade och lokalbedövning eller i narkos. Blodkärlen som har försörjt testiklarna knyts av. Snitten i pungen lämnas att läka öppet, inga stygn behöver tas. Normalt repar sig katten fort efter operationen. Din katt vaknar lugnt nedbäddad i sin bur. Medföljande (eller på recept) smärtlindring i 3 dagar, ges direkt i munnen med start dagen efter operationen. Komplikationsrisken är i regel mycket liten, men man ska ha i åtanke att det alltid förekommer en liten risk både med narkos och ev. blödningar, infektioner etc, som vid alla ingrepp. Kontrollera därför sårläkningen dagligen. Räkna med 1h. Då jag är en liten mottagning och ensam anställd så kan ni inte räkna med att lämna katten här under hela dagen då jag kan behöva komma att åka iväg på hembesök efter Er bokade tid.
Muntliga och skriftliga hemgångsråd (per mail) bör följas strikt för optimal läkning. Ge medföljande (eller receptförskriven) medicin direkt i munnen en gång dagligen i 3 dagar med start dagen efter operationen. Doseras efter vikt. Inomhus med krage rekommenderas kommande ca 2 v. Detta för att inte riskera att katten slickar upp såret som då kan bli infekterat. Daglig kontroll av såret. Titta på såret första dagen så att ni har en referens för hur det ska se ut. Det ska läka utan svullnad, rodnad, blödning. Hör av er om frågor eller om oro för läkning. Efter kastrationen kan katten vara lite trött och vinglig. Lugn och ro och gärna extra värme/filt. Mat och vatten när helt vaken, första portionerna ska vara små.
Passa gärna på att ID-märka och vaccinera din katt i samband med kastreringen (till paketpris), om det inte redan gjorts.
Man är idag, som djurägare, skyldig att se till att katten inte kan reproducera sig okontrollerat och nytt lagkrav för ID-märkning och registrering av katt träder i kraft!
Copyright © Alla rättigheter förbehållna